Mutfak ve çamaşırhane tesisatları olarak, Mutfak ve çamaşırhanelerde kullanılan makine, ekipman, cihazlar, davlumbaz, egzoz sistemleri, temiz ve pis su projelendirme ve mühendislik hizmeti ile üretim ve montajlarının yapılması, temiz ve su pis yangından koruyucu tesisatlarının yapımı ve hijyen kurallarının belirlenmesi işlemidir. Ekipman üretimi projelendirme ve mühendislik hizmeti ile insan sağlığı, hijyen ve temizliğin söz konusu olduğu bu sistemlerde tasarım aşamasında çalışanlar ve makinalar için çok önemli detayları ve hassasiyeti ön planda tutulmaktadır. Çamaşırhane ve mutfaklar temizlik, hijyen ve insan sağlığının son derece önemli olduğu yerlerdir.

Bunun yanı sıra yangın riskinin yüksek olduğu bu yerlerde havalandırma ve yağ tutucu filtreler kullanılır, ilave olarak yangın tutucu cihazlar önerilir. Davlumbaz ve diğer makinelerin ihtiyaç duyduğu hava debileri ve havalandırma kapasiteleri titizlikle hesaplanır. Sistemin ihtiyacı olan aktif karbon, yağ tutucu ve toz tutucu filtreler sistemde mutlaka tercih edilir. Temiz su tesisatlarında kapasiteye göre arıtma cihazı seçimi yapılmaktadır. Pis su tesisatı için mutfaktan gelen yağlı suların pis su tesisatını olumsuz etkilememesi adına yağ tutucu filtre seçilir. Bu detayların hepsi özenle düşünülürken enerji verimliliği yüksek, hijyenik ve ekonomik ile gereksinimler ve müşteri talepleri dikkate alınarak kusursuz projeler tasarlanarak üretim ve montaj işlemleri yapılmaktadır.

Mutfak ve çamaşırhane tesisatlarında; Mutfakta; gıda depolama üniteleri, hijyenleştirme üniteleri, hazırlayıcı üniteler, pişirici üniteler, ve bunlara bağlı ekipmanlar, Çamaşırhanede; hazırlama üniteleri, yıkama üniteleri, ve ısıtıcı üniteleri ile bunlara bağlı ekipmanlar tedarik/üretim safhalarından sonra alt yapıda kapsamındadır; su / buhar / gaz /hava, tesisatlarına bağlı ekolojik kirliliği önleyici; yağ tutucu, nişasta tutucu, havalandırma aktif filtreleme. Koruyucu olarak; davlumbaz ve mahal yangın söndürme tertibatı gibi tesisat sistemleri oluşmaktadır.